Pałac Bobrowniki

Schloss

Neoklasycystyczny pałac o powierzchni użytkowej 1680 m2 ma dwie kondygnacje. Pierwsze piętro miało charakter reprezentacyjny, a drugie natomiast mieszkalny. Na parterze zachowały się do dziś ozdobne schody, piec kaflowy, lustro oraz fragmenty sztukaterii np. rozeta na suficie. Dziś na parterze budynku znajdują się pomieszczenia biurowe, natomiast piętro pałacu zostało przerobione na apartamenty dla przyjezdnych gości.
Po zachodniej stronie wznosi się sześcioboczna 30-metrowa wieża, z której roztacza ...
Po zachodniej stronie wznosi się sześcioboczna 30-metrowa wieża, z której roztacza się piękny widok na okoliczne wsie doliny rzeki Łupawy. Park położony na północ od pałacu w większości zachował swój pierwotny charakter.

Pałac w Bobrownikach