Dom nr 16, ul. Pocztowa, Prochowice
Babinicz: Być może tak było, ale jak wspominałem w moim artykule moja mama z rodziną dotarła do Parchowic jako jedna z pierwszych. Otrzymała przydział mieszkaniowy w kamienicy nad lokalem przeznaczonym na zorganizowanie zakładu fotograficznego. Moja rodzina otrzymała mieszkanie na piętrze po lewej stronie po prawej mieszkała jedna ...
Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno - Położniczy, ul. Paderewskiego Ignacego Jana, Wałbrzych
Sheriff: Można dodać gwoli ścisłości, że A.H. 18 września 1939r. wydał rozkaz utworzenia tej jednostki oczywiście H. Himlerowi. Dodatkowo poligon na jakim odbywały się szkolenia żołnierzy przed wyjazdem na front zachodni to Truppen Übungsplatz "Wandern", dzisiaj Wędrzyn koło Sulęcina: Natomiast pierwszym dowódcą tej jednostki, czyli w czasie wykonywania ...
Stacja kolejowa Jaworzyna Śląska, Jaworzyna Śląska
maras - Administrator: Przypisanie jest prawidłowe kol. Moose, sam też tak przypisałeś inną pocztówkę
Rzeka Ślęza we Wrocławiu, Wrocław
Pałac Solniki, Solniki

fanpage_janowice_wielkie

Guzik bez pętelki

Prawie trzydzieści lat temu pierwszy raz wyjechałam na zgniły Zachód

/ / / /
Danuta B. | 2019-08-11 21:57:32
Guzików mam kilka pudełek. Szczególnie lubię perłowe, te prawdziwe. Są współczesne i stare. Te starsze są ręcznie wycinane i ryte (jak kryształ). Nie znam ich historii, ale o każdym pamiętam skąd go mam. Niektóre potrafią kosztować kilkanaście złotych w antykwariacie.