Nazwa

rondo Dywizjonu 303

Rondo na skrzyżowaniu ulic gen. Władysława Sikorskiego i Sudeckiej.
303 Dywizjon Myśliwski Warszawski im. Tadeusza Kościuszki (303 dm) – pododdział lotnictwa myśliwskiego Polskich Sił Powietrznych w Wielkiej Brytanii w czasie II wojny światowej. Utworzony 2 sierpnia 1940 r. w Northolt i rozwiązany 11 grudnia 1946 r. w Hethel. Najskuteczniejsza jednostka Aliantów w czasie „Bitwy o Anglię” (1940).
Podstawa prawna: Uchwała nr XI/151/19 Rady Miejskiej Legnicy z dnia 29 lipca 2019 r. w sprawie nadania ...
Podstawa prawna: Uchwała nr XI/151/19 Rady Miejskiej Legnicy z dnia 29 lipca 2019 r. w sprawie nadania nazw rondom na obszarze miasta Legnicy.
Źródło:
wikipedia.pl