Pomnik Ku Czci Poległych Za Ojczyznę

Pomnik Ku Czci Poległych Za Ojczyznę. „Pomnik Wdzięczności” poległym i pomordowanym w walce o niepodległy byt Państwa Polskiego, usytuowany na placu przykościelnym w Lisiej Górze obok kaplicy cmentarnej, zawiera 34 nazwiska osób nieżyjących, które złożyły ofiarę życia na Ołtarzu Ojczyzny. Pomnik zdobią symbole: orzeł w koronie, Polska walcząca, oświęcimskie pasiaki, emblemat więźniów politycznych okresu stalinowskiego /1939-1956/. Na pomniku widnieje tablica z napisem „Cześć i Chwała Poległym za ...
Pomnik Ku Czci Poległych Za Ojczyznę. „Pomnik Wdzięczności” poległym i pomordowanym w walce o niepodległy byt Państwa Polskiego, usytuowany na placu przykościelnym w Lisiej Górze obok kaplicy cmentarnej, zawiera 34 nazwiska osób nieżyjących, które złożyły ofiarę życia na Ołtarzu Ojczyzny. Pomnik zdobią symbole: orzeł w koronie, Polska walcząca, oświęcimskie pasiaki, emblemat więźniów politycznych okresu stalinowskiego /1939-1956/. Na pomniku widnieje tablica z napisem „Cześć i Chwała Poległym za Ojczyznę”. Pomnik odsłonięto 9 października 1994 roku"

Pomnik Ku Czci Poległych Za Ojczyznę.