Grota Matki Boskiej

Dzwonnica

Kościół św. Mikołaja Biskupa

I poł. VI wieku

Kościół św. Mikołaja Biskupa pochodzi z I poł. VII wieku. jest to świątynia w stylu późnogotyckim, jednonawowa. Wieżę konstrukcji słupowej wieńczy barokowy hełm. Gotycki portal znajdujący się w wejściu południowym od nawy wykrojony jest w ośli grzbiet. Ściany i stropy wewnątrz świątyni pokrywa iluzjonistyczna polichromia z XIX w. Do wyposażenia kościoła ( głównie z XVII w.) należy późnobarokowy ołtarz główny z obrazem Matki Boskiej Skaplerznej z obrotowy tabernakulum. W ołtarzach bocznych znajdują ...
Kościół św. Mikołaja Biskupa pochodzi z I poł. VII wieku. jest to świątynia w stylu późnogotyckim, jednonawowa. Wieżę konstrukcji słupowej wieńczy barokowy hełm. Gotycki portal znajdujący się w wejściu południowym od nawy wykrojony jest w ośli grzbiet. Ściany i stropy wewnątrz świątyni pokrywa iluzjonistyczna polichromia z XIX w. Do wyposażenia kościoła ( głównie z XVII w.) należy późnobarokowy ołtarz główny z obrazem Matki Boskiej Skaplerznej z obrotowy tabernakulum. W ołtarzach bocznych znajdują się obrazy z XVII - XX w. oraz płaskorzeźba przedstawiająca Chrystusa u słupa z XVIII w.

Kościół p.w. Świętego Mikołaja Biskupa.
    Kościół p.w. Świętego Marcina Biskupa.