Wnętrza

Wnętrza kamienicy nr 22 przy ul. Romana Dmowskiego w Wałbrzychu. Obecnie w budynku funkcjonuje kancelaria prawna oraz komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym w Wałbrzychu ale większą część budynku zajmuje Spółka Restrukturyzacji Kopalń Spółka Akcyjna w Bytomiu Oddział w Dąbrowie Górniczej, Zakład Kopalnie Węgla Kamiennego w całkowitej likwidacji, Rejon Kopalni Węgla Kamiennego „Wałbrzych – Nowa Ruda”. Wiele pomieszczeń zachowało swój pierwotny oryginalny wystrój (np. kolumny w holu wejściowym, posadzka ...
Wnętrza kamienicy nr 22 przy ul. Romana Dmowskiego w Wałbrzychu. Obecnie w budynku funkcjonuje kancelaria prawna oraz komornik sądowy przy Sądzie Rejonowym w Wałbrzychu ale większą część budynku zajmuje Spółka Restrukturyzacji Kopalń Spółka Akcyjna w Bytomiu Oddział w Dąbrowie Górniczej, Zakład Kopalnie Węgla Kamiennego w całkowitej likwidacji, Rejon Kopalni Węgla Kamiennego „Wałbrzych – Nowa Ruda”. Wiele pomieszczeń zachowało swój pierwotny oryginalny wystrój (np. kolumny w holu wejściowym, posadzka na parterze lub zdobiony piec kaflowy w jednym z pomieszczeń).

Zwieńczenie ozdobnych kolumn główkami putt
    Zachowana oryginalna posadzka na parterze budynku