Specjalistyczny Szpital Ginekologiczno - Położniczy, ul. Paderewskiego Ignacego Jana, Wałbrzych
Sheriff: Można dodać gwoli ścisłości, że A.H. 18 września 1939r. wydał rozkaz utworzenia tej jednostki oczywiście H. Himlerowi. Dodatkowo poligon na jakim odbywały się szkolenia żołnierzy przed wyjazdem na front zachodni to Truppen Übungsplatz "Wandern", dzisiaj Wędrzyn koło Sulęcina: Natomiast pierwszym dowódcą tej jednostki, czyli w czasie wykonywania ...
Stacja kolejowa Jaworzyna Śląska, Jaworzyna Śląska
maras - Administrator: Przypisanie jest prawidłowe kol. Moose, sam też tak przypisałeś inną pocztówkę
Rzeka Ślęza we Wrocławiu, Wrocław
Pałac Solniki, Solniki
Grota Bismarcka (dawna), Sulęcin
maras - Administrator: Jasne :)

fanpage_janowice_wielkie

Polskie tężniogrody

Wydawnictwo PressForum wydało bardzo ciekawą książkę Bogumiła R. Korzeniowskiego przy udziale Zbigniewa Franczukowskiego.

/ / /
maras - Administrator | 2019-07-18 22:14:55 | edytowany: 2019-07-18 23:35:20
Ukazała się ciekawa książka o polskich tężniach przy której miał swój udział nasz kolega Zbyszek Franczukowski, jako wydawca i współautor. Temat niezwykle ciekawy, a zarazem mało znany. W książce możemy poznać historię jak i czasy współczesne. Pozycja warta polecenia :)