Tężnia solankowa (Radlin)

Pierwsza tężnia w przemysłowej części Górnego Śląska, wybudowana w roku 2014. Obok głównego obiektu korzystać można z brodzików do hydroterapii metodą ks. Sebastiana Kneippa. Zabiegi w nich polepszają odporność organizmu, wzmacniają naczynia żylne i poprawiają krążenie krwi. Ciekawymi obiektami są brodzik z kamieniami czyli mokra ścieżka do masażu i relaksacji stóp oraz ścieżka sucha. Przygotowano siłownię na wolnym powietrzu, dla najbardziej aktywnych małą ściankę wspinaczkową, dostępny jest także ...
Pierwsza tężnia w przemysłowej części Górnego Śląska, wybudowana w roku 2014. Obok głównego obiektu korzystać można z brodzików do hydroterapii metodą ks. Sebastiana Kneippa. Zabiegi w nich polepszają odporność organizmu, wzmacniają naczynia żylne i poprawiają krążenie krwi. Ciekawymi obiektami są brodzik z kamieniami czyli mokra ścieżka do masażu i relaksacji stóp oraz ścieżka sucha. Przygotowano siłownię na wolnym powietrzu, dla najbardziej aktywnych małą ściankę wspinaczkową, dostępny jest także plac zabaw dla dzieci..
Długość tężni 24,00 m, szerokość 3,95 m, wysokość 8,20 m

Tężnia solankowa (fot. UM Radlin)