Pomnik poległych

Pomnik poległych z figurą Jezusa znajduje się przy głównej ulicy Perkowa, wsi w powiecie wolsztyńskim. Upamiętnia mieszkańców poległych w czasie I wojny światowej i Powstania Wielkopolskiego. Na pomniku są dwie tablice. Pierwsza o treści: "Polegli wojacy z Perkowa J.Bajon J.Bajon H.Hewusz J.Herkt J.Herkt J.Skorupinski K.Kaźmierczak J.Jesiek F.Rola P.Olbinski J.Wawrzyniak J.Teichert A.Kicinski J.Józefowski S.Józefowski I.Mania J.Mania L.Kulus W.Kulus S.Piotrowski I.Frydrychowski" a druga o treści: ...
Pomnik poległych z figurą Jezusa znajduje się przy głównej ulicy Perkowa, wsi w powiecie wolsztyńskim. Upamiętnia mieszkańców poległych w czasie I wojny światowej i Powstania Wielkopolskiego. Na pomniku są dwie tablice. Pierwsza o treści: "Polegli wojacy z Perkowa J.Bajon J.Bajon H.Hewusz J.Herkt J.Herkt J.Skorupinski K.Kaźmierczak J.Jesiek F.Rola P.Olbinski J.Wawrzyniak J.Teichert A.Kicinski J.Józefowski S.Józefowski I.Mania J.Mania L.Kulus W.Kulus S.Piotrowski I.Frydrychowski" a druga o treści: "Ku czci i pamięci poległym z gminy Przemęckiej - Najświętsze Serce Jezusa bądź naszą miłością".

Pomnik z figurą Jezusa w Perkowie (powiat wolsztyński).
    Jedna z tablic na pomniku w Perkowie (powiat wolsztyński).