Tunel drogowy

Tunel drogowy, nazywany potocznie "tunelem pod Monciakiem" w Sopocie powstał w roku 2008. Tunel wybudowano w miejscu dawnego połączenia ulic: Grunwaldzkiej, Powstańców Warszawy i Bohaterów Monte Cassino, pod Placem Przyjaciół Sopotu. Takie rozwiązanie pozwoliło na połączenie popularnego szlaku spacerowego (ul. Bohaterów Monte Cassino) z plażą i molo "odciętych" do tej pory ruchliwą ulicą. Długość tunelu ze zjazdami to 191 m, w tym część zakryta - 70 m, szerokość - 8,80 m, wysokość - 3,60 m. Koszt ...
Tunel drogowy, nazywany potocznie "tunelem pod Monciakiem" w Sopocie powstał w roku 2008. Tunel wybudowano w miejscu dawnego połączenia ulic: Grunwaldzkiej, Powstańców Warszawy i Bohaterów Monte Cassino, pod Placem Przyjaciół Sopotu. Takie rozwiązanie pozwoliło na połączenie popularnego szlaku spacerowego (ul. Bohaterów Monte Cassino) z plażą i molo "odciętych" do tej pory ruchliwą ulicą. Długość tunelu ze zjazdami to 191 m, w tym część zakryta - 70 m, szerokość - 8,80 m, wysokość - 3,60 m. Koszt budowy to 4,6 mln euro.

Południowy wjazd do tunelu"pod Monciakiem" w Sopocie. Budowa tunelu ...