Budynek technologiczny

Punkt selektywnej zbiórki odpadów komunalnych (PSZOK Stacyjna)

Stawy na odcieki

Składowisko odpadów komunalnych (zrekultywowane)

Wałbrzyskie składowisko odpadów komunalnych przy ul. Stacyjnej działało w latach 1974-2001 (27 lat). Po zakończeniu funkcjonowania składowiska przystąpiono do jego rekultywacji. Początkowo prace wykonywano w pobliżu skarpy głównej przy stawach na odcieki. Dokonano również nasadzeń zieleni wzdłuż północnej części wysypiska. Obszar składowiska przysypano warstwą podglebia a cały teren otoczono rowem opaskowym i stałych ogrodzeniem. Kompleksową rekultywację przeprowadzono w latach 2006-2007 korzystając ...
Wałbrzyskie składowisko odpadów komunalnych przy ul. Stacyjnej działało w latach 1974-2001 (27 lat). Po zakończeniu funkcjonowania składowiska przystąpiono do jego rekultywacji. Początkowo prace wykonywano w pobliżu skarpy głównej przy stawach na odcieki. Dokonano również nasadzeń zieleni wzdłuż północnej części wysypiska. Obszar składowiska przysypano warstwą podglebia a cały teren otoczono rowem opaskowym i stałych ogrodzeniem. Kompleksową rekultywację przeprowadzono w latach 2006-2007 korzystając z dofinansowania Unii Europejskiej.

Odwodnienie od zachodniej strony
    widok z wysypiska w stronę Trójgarbu