Szyb 7A

Istnieje częściowo

Szyb 7A (nr 312 wg numeracji Głównego Instytutu Górnictwa) znajduje się nad końcowym odcinkiem Lisiej Sztolni, na terenie małego parku u zbiegu ulic Bolesława Chrobrego i Mikołaja Reja w Wałbrzychu. Głębokość szybu >15,0 m, wymiary przekroju poprzecznego: 3,0 x 2,5 m, kształt przekroju poprzecznego: eliptyczny / prostokątny, obudowa murowana. Nieczynny szyb znajduje się na terenie, po którym będzie biegła zachodnia obwodnica Wałbrzycha. Wg klasyfikacji GIG stopień zagrożenia ze strony szybu dla wspomnianej ...
Szyb 7A (nr 312 wg numeracji Głównego Instytutu Górnictwa) znajduje się nad końcowym odcinkiem Lisiej Sztolni, na terenie małego parku u zbiegu ulic Bolesława Chrobrego i Mikołaja Reja w Wałbrzychu. Głębokość szybu >15,0 m, wymiary przekroju poprzecznego: 3,0 x 2,5 m, kształt przekroju poprzecznego: eliptyczny / prostokątny, obudowa murowana. Nieczynny szyb znajduje się na terenie, po którym będzie biegła zachodnia obwodnica Wałbrzycha. Wg klasyfikacji GIG stopień zagrożenia ze strony szybu dla wspomnianej inwestycji drogowej w czterostopniowej skali wynosi II.

Obudowane i zamknięte wejście do szybu kopalnianego 7A (nr 312 ...
    Szyb górniczy 7A nad końcowym odcinkiem Lisiej Sztolni. Obudowane ...