Inauguracja połączenia KLM do Amsterdamu

KLM wylądował we Wrocławiu
Holenderska linia uruchomiła loty na trasie Wrocław-Amsterdam. Mieszkańcy Dolnego Śląska zyskali dostęp do bogatej siatki połączeń oferowanej przez KLM na całym świecie!

Wrocław, 6 maja 2019 r. – Dziś po południu we Wrocławiu – w Porcie Lotniczym im. Mikołaja Kopernika wylądował pierwszy samolot rejsowy KLM – Królewskich Holenderskich Linii Lotniczych. Przewoźnik będzie oferował trasę Wrocław-Amsterdam codziennie - 7 razy w tygodniu*. Dzięki temu mieszkańcy Wrocławia ...

Wrocław, 6 maja 2019 r. – Dziś po południu we Wrocławiu – w Porcie Lotniczym im. Mikołaja Kopernika wylądował pierwszy samolot rejsowy KLM – Królewskich Holenderskich Linii Lotniczych. Przewoźnik będzie oferował trasę Wrocław-Amsterdam codziennie - 7 razy w tygodniu*. Dzięki temu mieszkańcy Wrocławia i całego regionu zyskają dostęp do bogatej oferty lotów KLM, liczącej latem 2019 aż 165 miast na całym świecie, w tym wiele unikatowych destynacji. Do tej pory holenderska linia oferowała loty z Polski z Warszawy, Krakowa i Gdańska. Łącznie z Wrocławiem oferta KLM z Polski do Holandii będzie wynosiła 70 połączeń tygodniowo. Nowa trasa obsługiwana będzie przez linię regionalną KLM Cityhopper należącą do Grupy KLM.

KLM jest najstarszą linią lotniczą na świecie, która od początku swojego istnienia funkcjonuje pod tą samą nazwą. W tym roku holenderski przewoźnik obchodzi swój setny jubileusz.

Wybierając KLM warto zwrócić uwagę na największe atuty podróży tzw. „tradycyjną linią”. Podstawową zaletą jest oczywiście rozległa siatka połączeń, zwłaszcza międzykontynentalnych, dogodne rozkłady lotów, a także wysoka jakość obsługi. Nawet na krótkich europejskich trasach KLM oferuje w czasie lotu bezpłatne napoje i przekąski,każdy z pasażerów w Klasie Ekonomicznej może ze sobą zabrać w cenie biletu duży bagaż podręczny (do 12 kg) a na części rejsów międzykontynentalnych -również bezpłatnie 1 sztukę bagażu rejestrowanego do 23 kg. Ponadto podróżni KLM, mają możliwość zbierania Mil w programie lojalnościowym linii (Flying Blue), które potem wymienia się na przeloty i udogodnienia podczas kolejnych lotów. Nie bez znaczenia jest też fakt, że w rankingach punktualności opracowywanych co roku przez firmę badawczą FlightStats KLM zajmuje obecnie (wyniki za 2018 rok) pierwsze miejsce z tytułem „najpunktualniejszej linii lotniczej w Europie” i drugiej pod tym względem na świecie. Co więcej KLM kolejny raz został uznany jako najbezpieczniejsza linia lotnicza na świecie (według AirlineRatings.com).
Materiały prasowe.

Inauguracja pierwszego w powojennej historii Wrocławia regularnego ...