Pompownia wód infiltracyjnych Radwanice

Rohwasserpumpenwerk Radwanitz, pompownia wody surowej

Pierwszy budynek pompowni wód infiltracyjnych Radwanice (Rohwasserpumpenwerk Radwanitz) powstał w latach 1931 - 1932 według projektu Richarda Konwiarza. W sierpniu 2001 r. oddano do użytku nową pompownię wód infiltracyjnych Radwanice, zbudowaną w miejsce starej, całkowicie zniszczonej przez powódź w 1997 r. Pompownia została przygotowana do dostarczania 48 000 m3/dobę wody infiltracyjnej do Zakładu Produkcji Wody Na Grobli. Pompownia pracuje całkowicie w trybie automatycznym. Jest monitorowana i ...
Pierwszy budynek pompowni wód infiltracyjnych Radwanice (Rohwasserpumpenwerk Radwanitz) powstał w latach 1931 - 1932 według projektu Richarda Konwiarza. W sierpniu 2001 r. oddano do użytku nową pompownię wód infiltracyjnych Radwanice, zbudowaną w miejsce starej, całkowicie zniszczonej przez powódź w 1997 r. Pompownia została przygotowana do dostarczania 48 000 m3/dobę wody infiltracyjnej do Zakładu Produkcji Wody Na Grobli. Pompownia pracuje całkowicie w trybie automatycznym. Jest monitorowana i sterowana z dyspozytorni usytuowanej na terenie pompowni Świątniki.

Pompownia wód infiltracyjnych Radwanice na innych fotografiach