Terminal pasażerski T2

Port Lotniczy Gdańsk - Rębiechowo im. Lecha Wałęsy

Port lotniczy Gdańsk - Rębiechowo im. Lecha Wałęsy (kod IATA: GDN, kod ICAO: EPGD) – to międzynarodowy port lotniczy położony w gdańskiej dzielnicy Matarnia, pierwotnie nazywany Gdańsk Rębiechowo. Port leży ok 10 km od centrum Gdańska i Sopotu oraz 23 km od centrum Gdyni, nieopodal trójmiejskiej obwodnicy. Liczba odprawianych pasażerów klasyfikuje go jako port lotniczy regionalny główny i jest to obecnie trzeci polski port lotniczy za warszawskim lotniskiem Chopina oraz krakowskimi Balicami. Więcej ...
Port lotniczy Gdańsk - Rębiechowo im. Lecha Wałęsy (kod IATA: GDN, kod ICAO: EPGD) – to międzynarodowy port lotniczy położony w gdańskiej dzielnicy Matarnia, pierwotnie nazywany Gdańsk Rębiechowo. Port leży ok 10 km od centrum Gdańska i Sopotu oraz 23 km od centrum Gdyni, nieopodal trójmiejskiej obwodnicy. Liczba odprawianych pasażerów klasyfikuje go jako port lotniczy regionalny główny i jest to obecnie trzeci polski port lotniczy za warszawskim lotniskiem Chopina oraz krakowskimi Balicami. Więcej o gdańskim porcie lotniczym:

Otwarcie lotniska Gdańsk-Rębiechowo (fot. Grazyna Rutowska). Źródło: ...
    Otwarcie lotniska Gdańsk-Rębiechowo. Bufet (fot. Grazyna Rutowska). ...