Mural "Historia Namysłowa"

Mural o roboczej (tymczasowej, na potrzeby niniejszego portalu, nazwie "Historia Namysłowa") nawiązuje do historii i zabytków architektury Ziemi Namysłowskiej. Przedstawia część bramy Krakowskiej, fragmenty arkad, starą kuźnię, inne zabytkowe budowle i kamieniczki oraz obraz smoka będącego elementem Smogorzowskiej legendy. Koncepcja murala była przedmiotem konsultacji społecznych przeprowadzonej przez Urząd Miejski w Namysłowie na początku roku 2018. Sponsorem murala jest Browar Namysłów oraz wspólnota ...
Mural o roboczej (tymczasowej, na potrzeby niniejszego portalu, nazwie "Historia Namysłowa") nawiązuje do historii i zabytków architektury Ziemi Namysłowskiej. Przedstawia część bramy Krakowskiej, fragmenty arkad, starą kuźnię, inne zabytkowe budowle i kamieniczki oraz obraz smoka będącego elementem Smogorzowskiej legendy. Koncepcja murala była przedmiotem konsultacji społecznych przeprowadzonej przez Urząd Miejski w Namysłowie na początku roku 2018. Sponsorem murala jest Browar Namysłów oraz wspólnota mieszkaniowa kamienicy przy ul. 3 Maja nr 23-23a, która wniosła swój wkład w remont elewacji. Mural zaprojektował Radosław Bark a wykonała grupa malarzy Murall.
/Petroniusz za Stowarzyszeniem Nasz Smogorzów/

Mural na zachodniej ścianie kamienicy przy ul. 3 Maja 23-23a w ...