Klub Międzynarodowej Prasy i Książki Ruch (dawny)

Architekt Janusz Marian Kowalski zaprojektował 4-kondygnacyjny budynek, w którym przewidziano księgarnię, sklep prowadzący sprzedaż płyt, pocztówek i reprodukcji, salę wystaw, pokoje do nauki języków obcych, kawiarnię i sklep filatelistyczny. W budynku miała się też mieścić siedziba „Ruchu” z rozdzielnią prasy oraz siedziba SFOS.
Otwarcie Empiku nastąpiło w piątkowe 10 lutego 1967 roku.

Był jednym z najdłużej działających tego typu klubów w Polsce. Został otwarty w lutym 1967 r. a zamknięty po ...

Był jednym z najdłużej działających tego typu klubów w Polsce. Został otwarty w lutym 1967 r. a zamknięty po 50-ciu latach w 2017 roku.

Nieistniejący już Klub Międzynarodowej Prasy i Książki Ruch przy ...
    Klub Międzynarodowej Prasy i Książki Ruch w Koszalinie.