Restauracja Pod Aniołami

Restaurant "Lindenruh", Klub Kolejarza

Restauracja Pod Aniołami znajduje się przy ul. Przemysłowej w Sulechowie. W roku 1907 restaurację w tym miejscu założył Josef Pauli. Funkcjonowała ona do roku 1944 pretendując do miana największej w okolicy. Po II wojnie światowej w obiekcie funkcjonował Klub Kolejarza. Później dawna restauracja zaczęła popadać w ruinę. Obecni właściciele zakupili i wyremontowali obiekt. Pierwsze wesele w odnowionej restauracji odbyło się w 2004 roku. W oficjalnym otwarciu restauracji po remoncie brała udział Ilse ...
Restauracja Pod Aniołami znajduje się przy ul. Przemysłowej w Sulechowie. W roku 1907 restaurację w tym miejscu założył Josef Pauli. Funkcjonowała ona do roku 1944 pretendując do miana największej w okolicy. Po II wojnie światowej w obiekcie funkcjonował Klub Kolejarza. Później dawna restauracja zaczęła popadać w ruinę. Obecni właściciele zakupili i wyremontowali obiekt. Pierwsze wesele w odnowionej restauracji odbyło się w 2004 roku. W oficjalnym otwarciu restauracji po remoncie brała udział Ilse Stolt, córka założycieli.

Restauracja "Lindenruh" w Sulechowie. Właściciel J. Pauli.
    Restauracja "Lindenruh" w Sulechowie