Adaptacja kościoła na Centrum Historyczno-Kulturalne

Gmina Bytom Odrzański pozyskała ok. 7,7 mln złotych środków unijnych na adaptację zrujnowanego kościoła ewangelickiego na Centrum Historyczno-Kulturalne. W parterze obiektu mają się znaleźć: biblioteka, regionalna izba muzealna, archiwum archeologiczne i inkubator kreatywności artystycznej. Na pierwszym piętrze znajdzie się centrum konferencyjne, pracownie konserwacji sztuki, metali i ceramiki a na poddaszu: biura i pokoje. Na kościelnej wieży powstanie punkt widokowy z interaktywnymi tablicami i ...
Gmina Bytom Odrzański pozyskała ok. 7,7 mln złotych środków unijnych na adaptację zrujnowanego kościoła ewangelickiego na Centrum Historyczno-Kulturalne. W parterze obiektu mają się znaleźć: biblioteka, regionalna izba muzealna, archiwum archeologiczne i inkubator kreatywności artystycznej. Na pierwszym piętrze znajdzie się centrum konferencyjne, pracownie konserwacji sztuki, metali i ceramiki a na poddaszu: biura i pokoje. Na kościelnej wieży powstanie punkt widokowy z interaktywnymi tablicami i wirtualnymi okularami z historyczną panoramą miasta.
/Petroniusz w oparciu o informacje prasowe/

Ulica Kościelna w Bytomiu Odrzańskim, widok północny zachód. Na ...