Osiedle Konieczki

Konieczki – osiedle mieszkaniowe w północno-wschodniej części Ełku. Od zachodu poprzez ogrody działkowe graniczy z osiedlem Północ II, a od południa z Zatorzem. W zabudowie osiedla dominują bloki mieszkalne. Na obrzeżach osiedla dominuje zabudowa jednorodzinna z ogrodami. Nazwa osiedla pochodzi od pobliskiej wsi Konieczki, znajdującej się przy przedłużeniu ulicy Kajki na północ od osiedla Północ II. Na terenie osiedla znajduje się parafia pw. Chrystusa Sługi. Przez północno-wschodnią część osiedla ...
Konieczki – osiedle mieszkaniowe w północno-wschodniej części Ełku. Od zachodu poprzez ogrody działkowe graniczy z osiedlem Północ II, a od południa z Zatorzem. W zabudowie osiedla dominują bloki mieszkalne. Na obrzeżach osiedla dominuje zabudowa jednorodzinna z ogrodami. Nazwa osiedla pochodzi od pobliskiej wsi Konieczki, znajdującej się przy przedłużeniu ulicy Kajki na północ od osiedla Północ II. Na terenie osiedla znajduje się parafia pw. Chrystusa Sługi. Przez północno-wschodnią część osiedla przebiega obwodnica Ełku, będąca częścią dróg krajowych nr 16 i nr 65.