Śląskie Centrum Rehabilitacji i Prewencji

Śląskie Centrum Rehabilitacji Repty

Śląskie Centrum Rehabilitacji i Prewencji w latach 1990-2000 funkcjonowało jako Wydział Zamiejscowy Górnośląskiego Centrum Rehabilitacji ” Repty” w Tarnowskich Górach.
Od 07.11.2000 działa jako Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej – placówka Urzędu Marszałkowskiego w Katowicach. Jako zamiejscowy oddział posiadał trzy oddziały stacjonarne (dwa rehabilitacji kardiologicznej i jeden rehabilitacji narządu ruchu). W 2000 roku ruszyła Poradnia Rehabilitacyjna, w 2004 Ośrodek Dzienny Rehabilitacji ...
Od 07.11.2000 działa jako Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej – placówka Urzędu Marszałkowskiego w Katowicach. Jako zamiejscowy oddział posiadał trzy oddziały stacjonarne (dwa rehabilitacji kardiologicznej i jeden rehabilitacji narządu ruchu). W 2000 roku ruszyła Poradnia Rehabilitacyjna, w 2004 Ośrodek Dzienny Rehabilitacji Medycznej. Dwa lata później powstała Poradnia Kardiologiczna, a w 2008 roku usługi ambulatoryjne powiększyły się o Poradnię Kardiologii Dziecięcej i Poradnię Chorób Metabolicznych.
Z dniem 03.01.2013 nastąpiła zmiana nazwy szpitala z Ślaskiego Centrum Rehabilitacji w Ustroniu na Śląskie Centrum Rehabilitacji i Prewencji.

Ustroń Zawodzie - Śląskie Centrum Rehabilitacji Repty (fot. A. ...