Przystanek kolejowy Warszawa Reduta Ordona WKD

Warszawa Mszczonowska (do 1978)

Warszawa Reduta Ordona – przystanek Warszawskiej Kolei Dojazdowej położony na granicy warszawskich dzielnic Wola i Ochota przy ul. Mszczonowskiej.

Przystanek Reduta Ordona znajduje się w pobliżu miejsca, w którym znajdowała się słynna Reduta nr 54, opisywana m.in. w wierszu Reduta Ordona Adama Mickiewicza.
W pobliżu przystanku znajdują się centra handlowe Reduta i Blue City. Przystanek składa się z dwóch peronów bocznych leżących naprzeciwko siebie na których znajduje się blaszane wiaty przystankowe ...

W pobliżu przystanku znajdują się centra handlowe Reduta i Blue City.
Przystanek składa się z dwóch peronów bocznych leżących naprzeciwko siebie na których znajduje się blaszane wiaty przystankowe z ławkami, tablice z nazwą stacji i rozkładem jazdy oraz lampy oświetleniowe. Stacja obsługuje połączenia w kierunku Warszawy Śródmieście (peron 1) i w kierunku Grodziska Mazowieckiego (peron 2). Na przystanku nie ma pełnozakresowej kasy biletowej ani punktów sprzedaży biletów jednorazowych.
Pomiędzy peronami znajduje się przejazd kolejowo-drogowy kat. C (zabezpieczony sygnałem dźwiękowym, usytuowanym od strony stacji), położony w ciągu ul. Mszczonowskiej.

Seria dziesięciu zdjęć przystanku Warszawskiej Kolei Dojazdowej ...