Przystanek kolejowy Warszawa Raków WKD

Raków Warszawski

Warszawa Raków – przystanek Warszawskiej Kolei Dojazdowej położony na terenie warszawskich Włoch pod wiaduktem ul. Łopuszańskiej. Przystanek składa się z dwóch peronów bocznych leżących po przeciwnych stronach wiaduktu na których znajdują się blaszane wiaty przystankowe z ławkami, tablice z nazwą stacji i rozkładem jazdy oraz lampy oświetleniowe. Na perony można się dostać z poziomu wiaduktu ul. Łopuszańskiej schodami (z rampami dla wózków) oraz wejściami od ul. Krakowiaków i Pryzmaty. Stacja obsługuje ...
Przystanek składa się z dwóch peronów bocznych leżących po przeciwnych stronach wiaduktu na których znajdują się blaszane wiaty przystankowe z ławkami, tablice z nazwą stacji i rozkładem jazdy oraz lampy oświetleniowe. Na perony można się dostać z poziomu wiaduktu ul. Łopuszańskiej schodami (z rampami dla wózków) oraz wejściami od ul. Krakowiaków i Pryzmaty. Stacja obsługuje połączenia w kierunku Warszawy Śródmieście (peron 1) i w kierunku Grodziska Mazowieckiego (peron 2). Na przystanku nie ma pełnozakresowej kasy biletowe. Na stacji znajdują się dwa automaty biletowe, w których można zakupić bilety Warszawskiej Kolei Dojazdowej oraz Zarządu Transportu Miejskiego.

Przystanek WKD Raków.