Przystanek kolejowy Warszawa Salomea WKD

Salomea

Warszawa Salomea – przystanek Warszawskiej Kolei Dojazdowej położony na terenie warszawskich Włoch przy skrzyżowaniu ulic: Salomejskiej, Serwituty oraz Jutrzenki. Przystanek składa się z dwóch peronów bocznych leżących naprzeciwko siebie na których znajduje się blaszane wiaty przystankowe z ławkami, tablice z nazwą stacji i rozkładem jazdy oraz lampy oświetleniowe. Stacja obsługuje połączenia w kierunku Warszawy Śródmieście (peron 1) i w kierunku Grodziska Mazowieckiego (peron 2). Na przystanku nie ...
Przystanek składa się z dwóch peronów bocznych leżących naprzeciwko siebie na których znajduje się blaszane wiaty przystankowe z ławkami, tablice z nazwą stacji i rozkładem jazdy oraz lampy oświetleniowe. Stacja obsługuje połączenia w kierunku Warszawy Śródmieście (peron 1) i w kierunku Grodziska Mazowieckiego (peron 2). Na przystanku nie ma pełnozakresowej kasy biletowej ani punktów sprzedaży biletów jednorazowych.
Na wschodniej głowicy peronu, przy wejściu na przystanek, znajduje się przejazd kolejowy, który położony jest wzdłuż ul. Jutrzenki. Po jednej stronie drogi znajduje się chodnik dla pieszych.

Przystanek Warszawskiej Kolei Dojazdowej Warszawa Salomea.