Magiczny dom

Odwrócony dom, Dom "do góry nogami", krzywy domek

Magiczny dom (nazwa właściciela), odwrócony dom, dom "do góry nogami", krzywy domek stoi w Międzyzdrojach przy ul. Promenada Gwiazd, w pobliżu amfiteatru. Dom stoi na dachu i całe jego wnętrze jest obrócone o 180 stopni. Wnętrze domu to kuchnia, salon, sypialnia i dwa pokoje dziecięce. Zwiedzający chodzi po suficie a wyposażenie zwykle znajdujące się na podłodze tu widoczne jest pod sufitem (czyli na "odwróconej" podłodze). Jest to prywatna inicjatywa na gruncie dzierżawionym od gminy. Zwiedzanie ...
Magiczny dom (nazwa właściciela), odwrócony dom, dom "do góry nogami", krzywy domek stoi w Międzyzdrojach przy ul. Promenada Gwiazd, w pobliżu amfiteatru. Dom stoi na dachu i całe jego wnętrze jest obrócone o 180 stopni. Wnętrze domu to kuchnia, salon, sypialnia i dwa pokoje dziecięce. Zwiedzający chodzi po suficie a wyposażenie zwykle znajdujące się na podłodze tu widoczne jest pod sufitem (czyli na "odwróconej" podłodze). Jest to prywatna inicjatywa na gruncie dzierżawionym od gminy. Zwiedzanie domu jest odpłatne.
(Petroniusz)

Magiczny dom, odwrócony dom, dom "do góry nogami", krzywy domek ...