Kamień pamiątkowy

Kamień pamiątkowy znajduje się na pl. Wyszyńskiego w Międzyzdrojach. Do kamienia przytwierdzono tablicę o treści: "Dr med. Alfred Trost 7.05.1891 - 22.10.1953 Tutaj stał dom, w którym mieszkał doktor medycyny - Niemiec - Alfred Trost z rodziną. Dr Alfred Trost z dniem 3. Maja 2014r. nosi tytuł "Zasłużonego dla Międzyzdrojów." Razem z córką Sybillą niósł pomoc potrzebującym nie patrząc na ich narodowość. Od pierwszego dnia po zakończeniu wojny budowali mosty porozumienia między Polakami i Niemcami. ...
Kamień pamiątkowy znajduje się na pl. Wyszyńskiego w Międzyzdrojach. Do kamienia przytwierdzono tablicę o treści: "Dr med. Alfred Trost 7.05.1891 - 22.10.1953 Tutaj stał dom, w którym mieszkał doktor medycyny - Niemiec - Alfred Trost z rodziną. Dr Alfred Trost z dniem 3. Maja 2014r. nosi tytuł "Zasłużonego dla Międzyzdrojów." Razem z córką Sybillą niósł pomoc potrzebującym nie patrząc na ich narodowość. Od pierwszego dnia po zakończeniu wojny budowali mosty porozumienia między Polakami i Niemcami. Tym samym położyli kamień węgielny pod podwaliny zjednoczonej Europy. Międzyzdroje, 3 maja 2014"
(Petroniusz)

Kamień upamiętniający dra Alfreta Trosta znajdujący się na pl. ...