ul. Katowicka, Wałbrzych
Dom nr 3a-3b, ul. Kolejowa, Opole
Virzzz - Administrator: Na dole zwierzęta (niekoniecznie konie), na górze pokarm - całkiem możliwe. Dotyczy zabudowań gospodarczych w całym kompleksie budynków.
Zdjęcia niezidentyfikowane, Bielawa
Keco: Cześć.Jeżeli to (Männerturnverein e.v. Langenbielau) to ulica Westerplatte 6 (od 1908 roku). Wcześniej według to ulica Kopernika 1.W załączonym linku, dla Turnverein Vorwärts Ober–Langenbielau 1896 w 1921 roku to 25 rocznica powstania.Czy ten mur jeszcze istnieje?
Dom nr 30, ul. Kościuszki Tadeusza, gen., Legnica
Kosa25: Nie jest to długi adres.
pl. Piłsudskiego, Warszawa
Festung: Po prostu wygógluj.
Bogatyńskie Zakłady Przemysłu Bawełnianego (dawne), ul. 1 Maja, Bogatynia
jawc - Administrator: A jaki model kupiłeś, jeśli można zapytać? I jakie wrażenia?

phantasma1958
ragnar - Administrator

Pod papugami nikt nie ośmieli się zakłócić dźwięku ciszy

Pod papugami nawet wtedy, gdy muzyki brak

/ / / /
Popski | 2019-02-03 14:56:58
Do tego sympatycznego artykułu pozwolę sobie dodać parę rzeczy. Jako ciekawostkę można podać, że rodzinnie Cz. Niemen był związany ze Świebodzinem, stąd na pl. Jana Pawła II (rynku) wystawiono mu pomnik w formie ławeczki z jego postacią. Krewni dalej zamieszkują w tym mieście. A we wrocławskich starych "Papugach" na zamknięcie ok. 2. w nocy puszczano ten wspaniały utwór Niemena, coby towarzystwo poszło do domu. Jeżeli muzyka nie pomagała, to zapalano wszystkie światły dla maruderów, aby ostatecznie ich wypłoszyć. Skoro była mowa o duecie Simon & Garfunkel, to warto wspomnieć, że jedną z okładek do ich płyt stworzył nasz rodak Rosław Szaybo. On, jak i Stanisław Zagórski są twórcami wielu znanych wszystkim okładek płyt międzynarodowych gwiazd (polecam zajrzeć do wyszukiwarki), ale grafika użytkowa to zagadnienie bliższe raczej sercu Zoni i temat dla niej...
Świebodzin
Jak się ładnie złożyło.