Restauracja Beseda, ul. Zdrojowa, Kudowa-Zdrój
Publiczna Szkoła Podstawowa nr 23 im. Wojsk Ochrony Pogranicza, ul. Struga Andrzeja, Wałbrzych
Kalot: To był budynek podwójnego przeznaczenia, co jest typowe dla 1000-latek. Na co dzień szkoła, na czas W szpital.
Kamienica nr 54, ul. Krasińskiego Zygmunta, Wrocław
maras - Administrator: Przyzwoicie :)
ul. Radkowska, Nowa Ruda
Stan: Dziwna sprawa z tym pomnikiem. W urzędowym rejestrze naszego województwa nie ma, ani jednego wpisu z obszaru dwóch połączonych miast Nowa Ruda-Słupiec. Jest tylko kilka z terenu gminy wiejskiej. Warto to drzewo szanowane dawniej, obecnie wpisać do rejestru. Sprawa prosta - wypełnić zgłoszenie...
ul. Stoczniowa, Wrocław
Mmaciek - Administrator: Na działce po lewej stronie (Stoczniowa 79) powstanie nowe osiedle firmy Lokum Deweloper na 500 mieszkań.
Kamienica nr 6 (dawna), al. Marcinkowskiego Karola, Poznań
maras - Administrator: Jetem pod nieustannym wrażeniem i podziwem :)

W.Mazurkiewicz (Soravianus) [vmuzzy@gmail.com]
T.Rex

Pod papugami nikt nie ośmieli się zakłócić dźwięku ciszy

Pod papugami nawet wtedy, gdy muzyki brak

/ / / /
Popski | 2019-02-03 14:56:58
Do tego sympatycznego artykułu pozwolę sobie dodać parę rzeczy. Jako ciekawostkę można podać, że rodzinnie Cz. Niemen był związany ze Świebodzinem, stąd na pl. Jana Pawła II (rynku) wystawiono mu pomnik w formie ławeczki z jego postacią. Krewni dalej zamieszkują w tym mieście. A we wrocławskich starych "Papugach" na zamknięcie ok. 2. w nocy puszczano ten wspaniały utwór Niemena, coby towarzystwo poszło do domu. Jeżeli muzyka nie pomagała, to zapalano wszystkie światły dla maruderów, aby ostatecznie ich wypłoszyć. Skoro była mowa o duecie Simon & Garfunkel, to warto wspomnieć, że jedną z okładek do ich płyt stworzył nasz rodak Rosław Szaybo. On, jak i Stanisław Zagórski są twórcami wielu znanych wszystkim okładek płyt międzynarodowych gwiazd (polecam zajrzeć do wyszukiwarki), ale grafika użytkowa to zagadnienie bliższe raczej sercu Zoni i temat dla niej...
Świebodzin
Jak się ładnie złożyło.