Hotel Centrum (dawny)

Hotel Centrum (z kasynem) zlokalizowany był w centrum miasta, przy dworcu Łódź Fabryczna, niedaleko ul. Piotrkowskiej. Miał 188 pokoi, 7 sal konferencyjnych, restaurację i kasyno.
W latach funkcjonowania w Łodzi festiwalu Camerimage, hotel Centrum był miejscem bankietów i noclegów gwiazd filmu. W hotelu miał swój apartament reżyser m.in. David Lynch. W hotelu realizowano sceny do polskiej komedii sensacyjnej Piłkarski poker.

W 2011 łódzka firma Eko-Vit zakupiła za 43 095 000 zł 85% akcji spółki ...

W 2011 łódzka firma Eko-Vit zakupiła za 43 095 000 zł 85% akcji spółki akcyjnej Centrum-Hotele (pozostałe 15% przeznaczono na akcje pracownicze), do której należały łódzkie hotele: Centrum, Światowit, Mazowiecki, Polonia Palast i Savoy. Firma zapowiedziała, że w miejscu powstałym po wyburzeniu Hotelu Centrum mają powstać dwa 12-piętrowe budynki o charakterze usługowo-biurowym.

27 czerwca 2014 roku hotel został zamknięty. Na początku października 2014 roku rozpoczęła się rozbiórka obiektu, a zakończyła się w 2016 roku

Hotel Centrum w Łodzi.