Stadion Zimowy w Tychach

Stadion Zimowy – lodowisko w Tychach, na którym swoje mecze rozgrywa drużyna hokejowa GKS Tychy. Obiekt jest własnością miasta Tychy. Posiada oświetlenie, przystosowane do transmisji telewizyjnych. Stadion Zimowy został oddany do użytku 4 grudnia 1968, jako obiekt otwarty (nie posiadający zadaszenia). 30 kwietnia 1978 zakończono budowę dachu nad lodowiskiem. W latach 1991-1992 miała miejsce pierwsza modernizacja tafli lodowej - wymieniono płyty i orurowanie oraz zmodernizowano system chłodzenia. ...
Stadion Zimowy – lodowisko w Tychach, na którym swoje mecze rozgrywa drużyna hokejowa GKS Tychy. Obiekt jest własnością miasta Tychy. Posiada oświetlenie, przystosowane do transmisji telewizyjnych. Stadion Zimowy został oddany do użytku 4 grudnia 1968, jako obiekt otwarty (nie posiadający zadaszenia). 30 kwietnia 1978 zakończono budowę dachu nad lodowiskiem. W latach 1991-1992 miała miejsce pierwsza modernizacja tafli lodowej - wymieniono płyty i orurowanie oraz zmodernizowano system chłodzenia. 24 sierpnia 2005 nastąpiła awaria przestarzałego amoniakalnego systemu chłodniczego, co spowodowało sprowadzenie tymczasowego systemu chłodniczego. W 2006 zainstalowano nowy kontenerowy agregat mrożeniowy. W 2007 rozpoczął się gruntowny remont obiektu, który zakończono w grudniu 2008.

Tychy. Miasto zbudowane w Polsce Ludowej dla mieszkańców GOP-u, ...
    Kryte lodowisko w Tychach.