Pływalnia miejska Garwolanka

Pływalnia miejska Garwolanka wchodzi w skład Centrum Sportu i Kultury w Garwolinie. W pływalni o łącznej powierzchni ponad 2400 metrów kwadratowych znajdują się następujące obiekty:
1. Basen sportowy o wymiarach 25×12,5 metra i głębokości 1,35 –1,80 metra. Wyposażony w 6 torów o szerokości 2 m, w drabinki podwodne oraz dwie linie nawrotowe i linię falstartową, dostosowany do użytkowania przez osoby niepełnosprawne. Basen wyposażony jest w profesjonalny, elektroniczny system pomiaru czasu dla pływaków ...
1. Basen sportowy o wymiarach 25×12,5 metra i głębokości 1,35 –1,80 metra. Wyposażony w 6 torów o szerokości 2 m, w drabinki podwodne oraz dwie linie nawrotowe i linię falstartową, dostosowany do użytkowania przez osoby niepełnosprawne. Basen wyposażony jest w profesjonalny, elektroniczny system pomiaru czasu dla pływaków i miejsca dla publiczności oraz posiada homologację Polskiego Związku Pływackiego.
2. Basen do nauki pływania o wymiarach 12,5×5 metra i głębokości 1-1,2 metra. Zaprojektowany specjalnie z myślą o tych, którzy będą stawiać swoje pierwsze kroki w wodzie albo chcą szlifować swoje umiejętności.
3. Basen rekreacyjny a w nim: 60-metrowa zjeżdżalnia, rwąca rzeka, 3 bicze wodne, 3 gejzery do masażu pleców, 3 leżanki z podwodnym masażem pleców i 3 wanny hydromasażu. Wymiary: 12,8×7,5 metra, głębokość 1 metr, kształt nieregularny.
4. Sauna fińska (sucha), w której panuje temperatura 70 – 110°C i wilgotność powietrza 10%.
5. Sauna rzymska (parowa), w której panuje temperatura 50°C i wilgotność powietrza 100%.
6. Siłownia - sala o powierzchni 150 metrów kwadratowych wyposażona w sprzęt aerobowy: bieżnie, rowery, orbitreki, wiosła i stepery oraz sprzęt siłowy na każdą partię mięśni.
7. Sala fitness ze specjalną sportową podłogą, przystosowana do prowadzenia zajęć z wszystkich form aerobiku.
9. Salon kosmetyczny i gabinet masażu "ciepły dotyk".
10. Sala konferencyjna z zapleczem kuchennym (na pierwszym piętrze).