Przystań Pod Czarnym Łabędziem

Przystań Marina Rydzewo

Kanał Kula

Jezioro Boczne

Saiten See

Jezioro Boczne stanowi południowo-zachodnią odnogę jeziora Niegocin. Jezioro Boczne nazwę zawdzięcza swoim rozmiarom. Ma powierzchnię 183,3 ha. Jego długość wynosi 3 km, szerokość blisko 900 m. Współczynnik rozwinięcia linii brzegowej tego jeziora jest równy 1,7. Głębokość maksymalna dochodzi do 17 m, a głębokość średnia to 8,7 m. Jezioro to jest częścią szlaku żeglugowego Wielkich Jezior Mazurskich. Jezioro Boczne na południu łączy się poprzez Kanał Kula z Jeziorem Jagodne. Dawid Galus źródło Wikipedia, ...
Jezioro Boczne stanowi południowo-zachodnią odnogę jeziora Niegocin. Jezioro Boczne nazwę zawdzięcza swoim rozmiarom. Ma powierzchnię 183,3 ha. Jego długość wynosi 3 km, szerokość blisko 900 m. Współczynnik rozwinięcia linii brzegowej tego jeziora jest równy 1,7. Głębokość maksymalna dochodzi do 17 m, a głębokość średnia to 8,7 m. Jezioro to jest częścią szlaku żeglugowego Wielkich Jezior Mazurskich. Jezioro Boczne na południu łączy się poprzez Kanał Kula z Jeziorem Jagodne. Dawid Galus źródło Wikipedia, wolna encyklopedia.

Jezioro Boczne.
    Jezioro Boczne.