Gigantyczne owady

1000-krotnie powiększona biedronka czy gąsienica – takie owady stanęły w parku w Starych Juchach. Makiety stworzeń można oglądać nad rzeką Młyńska Struga, niedaleko siłowni na powietrzu. Makiety owadów chronionych mają wymiary 2,5 metra wysokości i 5 metrów szerokości. Są tam: pszczoła, biedronka, larwa motyla, rohatyniec i jelonek rogacz. Modele owadów pokryto środkami konserwującymi, które pozwolą im bez problemu przetrwać zimę. Makiety owadów kosztowały 80 tysięcy złotych, w większości były to ...
1000-krotnie powiększona biedronka czy gąsienica – takie owady stanęły w parku w Starych Juchach. Makiety stworzeń można oglądać nad rzeką Młyńska Struga, niedaleko siłowni na powietrzu. Makiety owadów chronionych mają wymiary 2,5 metra wysokości i 5 metrów szerokości. Są tam: pszczoła, biedronka, larwa motyla, rohatyniec i jelonek rogacz. Modele owadów pokryto środkami konserwującymi, które pozwolą im bez problemu przetrwać zimę. Makiety owadów kosztowały 80 tysięcy złotych, w większości były to środki unijne. Dawid Galus, źródło Polskie Radio Olsztyn.

W parku owad jelonek.
    Owady w parku, między innymi rohatyniec, biedronka, larwa motyla ...