Budynek D (WPAiE), ul. Uniwersytecka, Wrocław
Lekok: Chyba nie do mnie te aluzje?
Kavikvs: Lorenzgasse 5 i 5a.
Kamienica nr 24-26, ul. Piastów, Nowa Ruda
Danuta B.: Panowie - teraz się mówi LAWENDOWY:). Od razu ładniejszy taki fiolecik.
Budynek nr 11-21b, ul. Skrzydlata, Wrocław
jawc - Administrator: A są znane jeszcze inne realizacje ich projektów na terenie Polski? Jeśli nie, to może wystarczy informacja w opisie obiektu tego kościoła?
Detale zewnętrzne, Borek Strzeliński
Tony: Najciekawsza część płyty, z rytem, niestety została zniszczona. W głębi muru prawdopodobnie znajduje się jej dalszy fragment. Takie umiejscowienie sugeruje, że zabytek mógł pochodzić z wnętrza starszej świątyni i został wykorzystany przy budowie wieży. Jako ciekawostkę dodam, że po drugiej stronie kościoła znajduje się druga, dużo lepiej zachowana płyta z rytem krzyża, wykorzystana jako stopień przed ...
Głaz upamiętniający bitwę na Psim Polu w 1109 r., ul. Bora-Komorowskiego Tadeusza, gen., Wrocław
Lekok: Tylko nie wiem skąd się tu wziął?

Ryszard Kumorek
ragnar - Administrator

Spotkanie LXVIII (noworoczne) - 13 stycznia 2019 godz. 12.00

Zapraszamy wszystkich miłośników portalu na 68. spotkanie z tradycyjną noworoczną fotografią grupową!!
Wzorem tradycji jaka wykształciła się wśród wiernych uczestników strony, zapraszamy wszystkich chętnych w dniu 13 stycznia 2019 r. (niedziela) o godz. 12.00 na ul. Nową 6 we Wrocławiu, pod siedzibę Komendy Chorągwi Dolnośląskiej ZHP, gdzie kolejny już raz nasi miłośnicy fotografii uwiecznią wszystkich na zdjęciu grupowym.

Po sesji fotograficznej, ok. 12.40 planowana jest wizyta w "Cafe Artzat" przy ul. Malarskiej 30, gdzie przy kuflu piwa będzie można snuć niesamowite opowieści o Wrocławiu, Śląsku i nie tylko....

Spotkanie to również świetna okazja dla chętnych, którzy mają ochotę przystąpić do stowarzyszenia Wratislaviae Amici. W tym celu proszę przygotować druk deklaracji członkowskiej, dokument można otrzymać drogą mejlową lub bezpośrednio na spotkaniu (w przypadku wszelkich pytań proszę o kontakt: redakcja@polska-org.pl).

Tak wyglądało poprzednie noworoczne spotkanie A.D. 2018

Komenda ZHP przy ul. Nowej - miejsce rozpoczęcia noworocznego spotkania