Kino Gwiazda

Kino Gwiazda po gruntownej modernizacji w roku 2011 dysponuje nowoczesną, klimatyzowaną salą kinową na 164 miejsca. Doskonałą jakość projekcji filmowych gwarantuje nagłośnienie Dolby Digital oraz projektor filmowy 3D. Natomiast repertuar stanowi szeroki wybór światowego, europejskiego i polskiego kina. Tu każdy znajdzie coś dla siebie, od najmłodszych po najbardziej wymagających. Specjalnie dla ludzi, którzy pragną oglądać filmy ważne, kontrowersyjne i o dużych wartościach artystycznych przygotowany ...
Kino Gwiazda po gruntownej modernizacji w roku 2011 dysponuje nowoczesną, klimatyzowaną salą kinową na 164 miejsca. Doskonałą jakość projekcji filmowych gwarantuje nagłośnienie Dolby Digital oraz projektor filmowy 3D. Natomiast repertuar stanowi szeroki wybór światowego, europejskiego i polskiego kina. Tu każdy znajdzie coś dla siebie, od najmłodszych po najbardziej wymagających. Specjalnie dla ludzi, którzy pragną oglądać filmy ważne, kontrowersyjne i o dużych wartościach artystycznych przygotowany został cykl Kino Konesera.
W obiekcie znajduje się kawiarnia, w której można wygodnie usiąść i poczekać na seans. Dodatkowo sala kinowa wyposażona została w nagłośnienie koncertowe i oświetlenie sceniczne. Dzięki wielofunkcyjności w sali oprócz projekcji filmowych organizowane są spektakle teatralne i koncerty. Budynek kina jest w pełni dostosowany do potrzeb osób niepełnosprawnych.

Kino Gwiazda przy ulicy Władysława Sikorskiego.