ul. Kuźnicza, Wrocław
Kavikvs: Większość narożnych kamienic miała podwójny adres. Potwierdzam, zdjęcie przedstawia Kuźniczą 42.
Stacja przeładunkowa odpadów WPO ALBA, ul. Szczecińska, Wrocław
MacGyver_74: A ja myślałem, że te swędzące oczy to po prostu zwyczajny kac :)
Linia kolejowa nr 371 Wolsztyn - Kolsko - Żagań
Petroniusz (admin): Na to wygląda. 48 km ścieżki rowerowej z Kożuchowa do Kolska przez Nową Sól, Stany, Lipiny, Lubięcin i Konotop, śladem linii kolejowej nr 371.
Kamienica nr 15 (dawna Loża Masońska  Horus ), ul. Lelewela Joachima, Wrocław
Mmaciek - Administrator: Na skrzynkę redakcji przyszła wiadomość z powojenną historią obiektu: "W kamienicy przy ul. Lelewela 15, we Wrocławiu, po wojnie, mieściła się Szkoła Muzyczna I stopnia. Do szkoły tej chodziła i moja kuzynka, i za sprawą rodziny, ja, przyjechałem do Wrocławia, by mnie uczyć, gry na skrzypcach. W kamienicy przy Lelewela 15 mieściła się administracja szkoły. Pani prof. Raabe, tu prowadziła zajęcia z rytmiki ...
Plaża w Mielnie, Mielno
Władysław Sikora: Ok, dziękuję. Nie byłem pewny adresu. Zaraz zmienię opis.
ul. Grabiszyńska, Wrocław
maras - Administrator: Nietypowe ujęcie... Fajne :)

pavelo

Czekając na Mikołaja

Nie wiedziałam, że we Wrocławiu jest plac św. Mikołaja.

/ / / /
Kotkowiak Cezary | 2018-12-02 21:31:22
Dziękuję Zoniu!, Jak zwykle WSPANIAŁE opracowanie wybranego tematu. Z każdego tekstu błyszczy głęboka znajomość tematu i ciepło opowieści. Życzę CI bogatego Mikołaja i (już teraz) Spokojnych Świąt i pełnego równie dobrych tekstów NOWEGO ROKU.