Wnętrze elektrowni, Straszyn
Mmaciek - Administrator: No niestety takich worków bez dna jest jeszcze kilka. Swoją drogą trochę przemyślałem temat i dochodzę do wniosku, że nie ma sensu ustalać w regulaminie sztywnych zasad tworzenia podobiektów (nie mylić z obiektami!), gdyż katalog wyjątków jest całkiem spory i nie wiem czy udałoby się wszystko zdefiniować. Niemniej jednak stoję na stanowisku i namawiam do tego koleżanki i kolegów, by w obiektach mało ...
Twierdza Kłodzka, Kłodzko
Stan: Jednak po wykonaniu zdjęć dodatkowych, koryguję poprzedni komentarz. Ten biały obiekt to drewniana wieża myśliwska (ambona), na dalszym zboczu. Przesunąłem znacznik, zmieniony na wzgórze Szyndzielnia. <br />Tę mocno zamaskowaną drzewami ceglaną wieżę można dostrzec na tym zdjęciu:
Pomnik bitwy pod Lenino (dawny), ul. Kościuszki Tadeusza, gen., Strzegom
Kosa25: Nie jest to pomnik Fryderyka III- sam zaadaptowany cokół ciężko nazwać pomnikiem. Prędzej to pomnik bitwy pod Lenino (nie znam oficjalnej nazwy), zdemontowany w 2018 roku .
Pomnik poległych czołgistów, Dzbańce
Wolwro: Status: nie istnieje
Kościół św. Michała Archanioła, ul. Prusa Bolesława, Wrocław
Stan: Podoba mi się ta podpowiedź, delikatna.
Pawilon handlowo-usługowy, ul. 1 Maja, Wałbrzych
Emilian Szwaja: Pamiętam, tam, jak byłem dzieckiem kupowaliśmy ciuchy i buty, i sprzedawał pan, który mówił "złociszy", zamiast "Złotych".

W.Mazurkiewicz (Soravianus) [vmuzzy@gmail.com]
SIERP
ragnar - Administrator
Stan

Czekając na Mikołaja

Nie wiedziałam, że we Wrocławiu jest plac św. Mikołaja.

/ / / /
Kotkowiak Cezary | 2018-12-02 21:31:22
Dziękuję Zoniu!, Jak zwykle WSPANIAŁE opracowanie wybranego tematu. Z każdego tekstu błyszczy głęboka znajomość tematu i ciepło opowieści. Życzę CI bogatego Mikołaja i (już teraz) Spokojnych Świąt i pełnego równie dobrych tekstów NOWEGO ROKU.