Stacja przeładunkowa odpadów WPO ALBA, ul. Szczecińska, Wrocław
Virzzz - Administrator: Od wczoraj w okolicy unosi się "nieprzyjemny zapach" Seria "nieszczęśliwych przypadków" dotarła do Wrocławia?
ul. Kuźnicza, Wrocław
maras - Administrator: Górne zdjęcie to rozumiem jest to kamienica , zatem należy zmienić nazwę i przypisanie obiektu...? A czy czasami nr 42 nie miała kamienica tuż za tą widoczną na zdjęciu?
Kamienica nr 15 (dawna Loża Masońska  Horus ), ul. Lelewela Joachima, Wrocław
Mmaciek - Administrator: Na skrzynkę redakcji przyszła wiadomość z powojenną historią obiektu: "W kamienicy przy ul. Lelewela 15, we Wrocławiu, po wojnie, mieściła się Szkoła Muzyczna I stopnia. Do szkoły tej chodziła i moja kuzynka, i za sprawą rodziny, ja, przyjechałem do Wrocławia, by mnie uczyć, gry na skrzypcach. W kamienicy przy Lelewela 15 mieściła się administracja szkoły. Pani prof. Raabe, tu prowadziła zajęcia z rytmiki ...
Plaża w Mielnie, Mielno
Władysław Sikora: Ok, dziękuję. Nie byłem pewny adresu. Zaraz zmienię opis.
ul. Grabiszyńska, Wrocław
maras - Administrator: Nietypowe ujęcie... Fajne :)
Baza sprzętowa (dawna), Wrocław
MacGyver_74: Niestety, chyba się nie uda, ale postaram się. :)

pavelo

Turystyczny leksykon miast Polski

Tom XIV - Województwo warmińsko-mazurskie, autor Zbigniew Franczukowski

/ / /
/
/
Miło mi poinformować, że ukazał się nakładem wydawnictwa PressForum s.c., kolejny tom Turystycznego leksykonu miast Polski - Województwo warmińsko-mazurskie, autorstwa naszego kolegi Zbyszka Franczukowskiego - "bynia". I jak zawsze nasz portal miał w tym swój udział, co Bynio zawsze podkreśla :))