Hipermarket Auchan

Real

W miejscu tym (na byłym pastwisku) powstał w latach 1999-2000 pierwszy hipermarket w Zgorzelcu. Należał on do niemieckiej sieci Real. Otwarcie nastąpiło w dniu 8 marca 2000 r. Market cieszył się ogromną popularnością. Odwiedzany był przez mieszkańców powiatu zgorzeleckiego, jak i przez Niemców zza Nysy Łużyckiej. Od stycznia 2016 r. do lipca 2018 r. marketem zarządzała spółka Arel. Od lipca 2018 r. hipermarket należał do sieci Auchan. Z dniem 31.10.2018 r. zamknął swe podwoje dla klientów i do końca ...
W miejscu tym (na byłym pastwisku) powstał w latach 1999-2000 pierwszy hipermarket w Zgorzelcu. Należał on do niemieckiej sieci Real. Otwarcie nastąpiło w dniu 8 marca 2000 r. Market cieszył się ogromną popularnością. Odwiedzany był przez mieszkańców powiatu zgorzeleckiego, jak i przez Niemców zza Nysy Łużyckiej. Od stycznia 2016 r. do lipca 2018 r. marketem zarządzała spółka Arel. Od lipca 2018 r. hipermarket należał do sieci Auchan. Z dniem 31.10.2018 r. zamknął swe podwoje dla klientów i do końca 2018 r. został zlikwidowany. W grudniu 2018 r. zdjęto wszelkie oznaczenia. Teren zamknięty - czeka na nowego właściciela.

Początki budowy hipermarketu Real przekształconego następnie w ...
    Real - budowa hipermarketu.