Zagospodarowanie przestrzeni publicznej od ul. Chopina do skweru al. św. Anny

Celem zadania jest utwardzenie części skwerów, budowa schodów terenowych, pochylni oraz siedzisk betonowych przy skwerze w rejonie Al. Św. Anny, przebudowa cokołu istniejącego pomnika, wymiana nawierzchni części ulicy Krótkiej, fragmentu ulicy Cmentarnej, przebudowa schodów terenowych wraz z budową pochylni oraz donic z zielenią pomiędzy ulicą Świdnicką i Słowackiego, remont nawierzchni ulicy Słowackiego, wykonanie i/lub montaż elementów małej architektury (ław betonowych z drewnianymi siedziskami, ...
Celem zadania jest utwardzenie części skwerów, budowa schodów terenowych, pochylni oraz siedzisk betonowych przy skwerze w rejonie Al. Św. Anny, przebudowa cokołu istniejącego pomnika, wymiana nawierzchni części ulicy Krótkiej, fragmentu ulicy Cmentarnej, przebudowa schodów terenowych wraz z budową pochylni oraz donic z zielenią pomiędzy ulicą Świdnicką i Słowackiego, remont nawierzchni ulicy Słowackiego, wykonanie i/lub montaż elementów małej architektury (ław betonowych z drewnianymi siedziskami, koszy na śmieci, stojaków na rowery, donic na roślinność, stalowych osłon drzew), rozbudowa instalacji oświetlenia terenu wraz z lampami oświetleniowymi (wysokie oświetlenie parkowe, niskie oświetlenie parkowe, oprawy do gruntowe, wymiana części opraw oświetleniowych istniejących latarni), przeniesienie istniejącej skrzynki elektrycznej kolidującej z projektowanym zagospodarowaniem terenu wraz z konieczną przebudową istniejących instalacji elektrycznych (które należy wykonać zgodnie z uzgodnieniem Tauron Dystrybucja S.A. załączonym do dokumentacji projektowej), budowa instalacji monitoringu, przebudowa fragmentu sieci telekomunikacyjnej w rejonie ul. Słowackiego, rozbudowa sieci kanalizacji deszczowej w rejonie ul. Słowackiego, przebudowa sieci kanalizacji deszczowej wzdłuż ul. Krótkiej, budowa instalacji odwodnienia skwerów. Więej u źródła /Krzysztof Bach/

Widok na prowadzone prace, obecnie przy cmentarzu. Na pierwszym ...