Jezioro Zaleskie

Petziner See

Jezioro Zaleskie - jezioro położone częściowo w granicach administracyjnych Złotowa, w woj. wielkopolskim, w pow. złotowskim, leżące na terenie Pojezierza Krajeńskiego. W granicach miasta leży 29,6 ha wschodniej części tego jeziora, pozostała część leży w gminie Złotów. Na południowy zachód od jeziora znajduje się miejscowość Zalesie.

Powierzchnia zwierciadła wody według różnych źródeł wynosi od 140,0 ha do 148,9 ha lub 182,22 ha Zwierciadło wody położone jest na wysokości 108,4-108,5 m n.p.m. ...

Powierzchnia zwierciadła wody według różnych źródeł wynosi od 140,0 ha do 148,9 ha lub 182,22 ha Zwierciadło wody położone jest na wysokości 108,4-108,5 m n.p.m. lub 108,1 m n.p.m. Średnia głębokość jeziora wynosi 4,6 m, natomiast głębokość maksymalna 12,8 m.

Jezioro Zaleskie w Złotowie.
    Złotów. Zwierzyniec (?) i jezioro Zaleskie.