Wizyta uczniów SP nr 9 w Bielawie

Dzień otwarcia

Wystawa fotografii pt. Widziane z wody

Wystawa fotografii wykonanych w czasie, gdy pracowałem na statkach żeglugi śródlądowej. Na otwarcie wystawy zaprosiłem jako gościa honorowego, mojego byłego nauczyciela nawigacji w TŻŚ Wrocław, komandora Mieczysława Wróblewskiego . Wystawa była czynna ponad trzy tygodnie i (podobno) cieszyła się dużym powodzeniem. Zdjęciom towarzyszyły akcesoria z moich zbiorów; czapki marynarskie, mapy dróg wodnych, lampy nawigacyjne ...
Wystawa fotografii wykonanych w czasie, gdy pracowałem na statkach żeglugi śródlądowej. Na otwarcie wystawy zaprosiłem jako gościa honorowego, mojego byłego nauczyciela nawigacji w TŻŚ Wrocław, komandora Mieczysława Wróblewskiego . Wystawa była czynna ponad trzy tygodnie i (podobno) cieszyła się dużym powodzeniem. Zdjęciom towarzyszyły akcesoria z moich zbiorów; czapki marynarskie, mapy dróg wodnych, lampy nawigacyjne i dzwon okrętowy. Zdjęcia z wystawy dostałem droga mailową od kierownictwa MOKiS-u Bielawa (Art Inkubator). Autor fotografii z dnia otwarcia wystawy, to Tadeusz Łazowski, który wydrukował też fotogramy (kopie moich zdjęć), przeznaczonych na tę wystawę. /SyG/