Poznań Financial Centre

Poznań Financial Centre – Poznańskie Centrum Finansowe, wieżowiec usytuowany na pl. Andersa 5 w Poznaniu. Jest to biurowiec klasy A, liczący 91 metrów wysokości i 20 kondygnacji: 18 nadziemnych i 2 podziemne; powierzchnia użytkowa wynosi 22 tys. m². Zaprojektowany w Pracowni Architektonicznej Ewy i Stanisława Sipińskich do użytku oddany został na początku 2001 roku. Jest drugim pod względem wielkości biurowcem w Poznaniu. Budynek otrzymał nagrodę im. Jana Baptysty Quadro za najlepiej zaprojektowany ...
Poznań Financial Centre – Poznańskie Centrum Finansowe, wieżowiec usytuowany na pl. Andersa 5 w Poznaniu. Jest to biurowiec klasy A, liczący 91 metrów wysokości i 20 kondygnacji: 18 nadziemnych i 2 podziemne; powierzchnia użytkowa wynosi 22 tys. m². Zaprojektowany w Pracowni Architektonicznej Ewy i Stanisława Sipińskich do użytku oddany został na początku 2001 roku. Jest drugim pod względem wielkości biurowcem w Poznaniu. Budynek otrzymał nagrodę im. Jana Baptysty Quadro za najlepiej zaprojektowany i zrealizowany obiekt architektoniczny w 2000 roku w Poznaniu. Opis: Wikipedia.

Andersia Tower.
    Andersia Tower.