Wnętrze kościoła

Warto zwrócić uwagę na cztery boczne, późnobarokowe ołtarze, które wykonane zostały z wielobarwnego stiuku. Ołtarze w części wschodniej przedstawiają postać Świętego Ignacego Loyoli, trzymającego książkę wykonaną z srebrnej blachy, a w zwieńczeniu owalny wizerunek św. Franciszka ze srebrną aureolą. Drugi z ołtarzy, od strony wschodniej, ukazuje obraz „Wizja św. Stanisława Kostki”, a w zwieńczeniu św. Alojzy Gonzaga. Ołtarze zachodnie świątyni to miejsce poświęcone św. Józefowi, wraz z biblijna scena ...
Warto zwrócić uwagę na cztery boczne, późnobarokowe ołtarze, które wykonane zostały z wielobarwnego stiuku. Ołtarze w części wschodniej przedstawiają postać Świętego Ignacego Loyoli, trzymającego książkę wykonaną z srebrnej blachy, a w zwieńczeniu owalny wizerunek św. Franciszka ze srebrną aureolą. Drugi z ołtarzy, od strony wschodniej, ukazuje obraz „Wizja św. Stanisława Kostki”, a w zwieńczeniu św. Alojzy Gonzaga. Ołtarze zachodnie świątyni to miejsce poświęcone św. Józefowi, wraz z biblijna scena odwiedzin Chrystusa u Marii i Marty, w zwieńczeniu oraz rzeźba św. Jana Nepomucena, w towarzystwie obrazu św. Judy Tadeusza.
Rokokową ambonę ufundował prawdopodobnie Krzysztof Nataniel Wolf, generalny lekarz wojska polskiego i nadworny lekarz rodziny Czartoryskich. Wskazuje na to herb Wolfów umieszczony na czaszy ambony.
Za Wikipedią

Wnętrze kościoła.