Grand-Hotel Reichs - Hof (nie istnieje)

Grand-Hotel Reichshof, nieistniejący hotel, który znajdował się po przeciwnej stronie dworca kolejowego Gdańsk Główny. Po likwidacji z końcem XIX wieku dawnych fortyfikacji, chroniących miasto Gdańsk, na ich miejscu powstawały liczne obiekty użyteczności publicznej. Nie zapomniano również o budowie nowych szerokich ulic. W roku 1899, a dokładniej 5 sierpnia, Grand-Hotel Reichshof został oddany do użytku.
Hotel należał do najwyższej klasy, a siedzibę tu miał niemiecki Deutsches Bank. Zniszczony 26 ...
Hotel należał do najwyższej klasy, a siedzibę tu miał niemiecki Deutsches Bank. Zniszczony 26 marca 1945 roku.

Dworzec kolejowy Gdańsk Główny, oraz Grand-Hotel Reichshof - nieistniejący ...
    Ulica Podwale Grodzkie w Gdańsku z widocznym Hotelem Reichs Hof.