Zbiornik retencyjny Stabłowice

Zapora melioracyjna (strumień Stabłówka)

Strumień Stabłówka (rów B-9)

Stabłówka (Steblówka) to strumień w zachodniej części Wrocławia na terenie Wrocławia (na terenie osiedla Stabłowice), o długości około 3,5 km, będący lewym dopływem strumienia Ługowina. Strumień Stabłówka został prawdopodobnie przekopany sztucznie, jako połączenie starorzecza Bystrzycy z rowami odwadniającymi łąki we wschodniej części Stabłowic Nowych.
Między ul. Bieszczadzką a zbiornikiem retencyjnym strumień Stabłówka jest skanalizowany. Ujście Stabłówki do Ługowiny znajduje się w pobliżu linii ...
Między ul. Bieszczadzką a zbiornikiem retencyjnym strumień Stabłówka jest skanalizowany. Ujście Stabłówki do Ługowiny znajduje się w pobliżu linii kolejowej do Głogowa.

Fragment potoku Stabłówka po wschodniej stronie ulicy Starogajowej ...
    komentarze: 0
    Strumień Stabłówka w pobliżu (przed) zapory melioracyjnej https://polska-org.pl/9422833,Wroclaw,Zapora_melioracyjna_strumien_Stablowka.html ...
    Skrzyżowanie leśnych dróg biegnących wzdłuż strumienia Stabłówka ...
    Skrzyżowanie leśnych dróg biegnących wzdłuż strumienia Stabłówka, ...