Kamienica nr 19

Nieistniejąca już kamienica nr 19 przy suskim Rynku likwidowana w latach 2014-2017. Zbudowana jak większość budynków przy suskim Rynku na przełomie wieków XIX i XX. Po wojnie znajdował się tutaj do roku 1975 Komisariat Milicji Obywatelskiej. Potem budynek zajął PKS, gdzie znajdowały się biura. Opuszczona na pocz. lat '90 stopniowo niszczeje. Wykupiona przez prywatnego inwestora zostaje wyburzona, a obecnie na jej miejscu znajduje się budowa w stanie surowym niedokończonym. W 2019 r ukończono rekonstrukcję ...
Nieistniejąca już kamienica nr 19 przy suskim Rynku likwidowana w latach 2014-2017. Zbudowana jak większość budynków przy suskim Rynku na przełomie wieków XIX i XX. Po wojnie znajdował się tutaj do roku 1975 Komisariat Milicji Obywatelskiej. Potem budynek zajął PKS, gdzie znajdowały się biura. Opuszczona na pocz. lat '90 stopniowo niszczeje. Wykupiona przez prywatnego inwestora zostaje wyburzona, a obecnie na jej miejscu znajduje się budowa w stanie surowym niedokończonym. W 2019 r ukończono rekonstrukcję kamienicy i pozostaje ona w stanie surowym.

Kamienica nr 19 w suskim Rynku widoczna w czasie trwania kolejnego ...
    Kamienica nr 19 przy suskim Rynku. To zdjęcie nie w pełni oddaje ...