Budynek nr 9
Budynek nr 10

Osiedle Na Stawach

Osiedle XX-lecia PRL

Budowę osiedla rozpoczęto w I poł lat '70, ostatni blok oddano pod koniec 1984 r. Najpierw zbudowano osiem bloków wg starszej technologii (z loggiami zamiast balkonów), począwszy od obecnej ul. Tadeusza Semika. Trzy ostatnie są zbudowane w pierwszej połowie lat '80 w nowszej technologii (z wielkiej płyty, z balkonami). Były ogrzewane z osobnej kotłowni, którą przerobiono w 1998 r. na gazową i podłączono do niej resztę starszych bloków. W lecie 2002 r. rozebrano komin starej kotłowni, która ogrzewała ...
Budowę osiedla rozpoczęto w I poł lat '70, ostatni blok oddano pod koniec 1984 r. Najpierw zbudowano osiem bloków wg starszej technologii (z loggiami zamiast balkonów), począwszy od obecnej ul. Tadeusza Semika. Trzy ostatnie są zbudowane w pierwszej połowie lat '80 w nowszej technologii (z wielkiej płyty, z balkonami). Były ogrzewane z osobnej kotłowni, którą przerobiono w 1998 r. na gazową i podłączono do niej resztę starszych bloków. W lecie 2002 r. rozebrano komin starej kotłowni, która ogrzewała pierwsze osiem bloków. Numeracja bloków za czasów istnienia starej nazwy była chaotyczna, unormowano ją podczas zmiany nazwy osiedla na pocz. lat '90. Osiedle Na Stawach ograniczone jest ulicami: od wschodu ul. Tadeusza Semika, od zachodu ul. Handlową, od południa ul. Walerego Goetla i od północy ul. Gospodarczą. Jednak żadna z tych ulic nie jest przypisana do adresu osiedla. Dlatego też założyłem odrębny obiekt.

Fragment Osiedla Na Stawach w Suchej Beskidzkiej. Nazwa jest nieco ...
    Osiedle Na Stawach "w komplecie". Jedenaście czteropiętrowych ...