Wnętrze

Centrum Kultury i Rozrywki Gdynia Waterfront (dawne)

Centrum Gemini

Centrum Gemini otwarto latem 2000 roku. Znajdowało się tam pierwsze w Trójmieście kino wielosalowe (8 sal, ponad 2100 miejsc). W kinie odbywał się Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni. W roku 2014 zmieniono nazwę obiektu na Centrum Kultury i Rozrywki Gdynia Waterfront. Miało to związek ze zmianą właściciela i okolicznymi inwestycjami. Centrum zakończyło działalność z końcem września 2018 roku. W tym miejscu ma powstać obiekt wielofunkcyjny ...
Centrum Gemini otwarto latem 2000 roku. Znajdowało się tam pierwsze w Trójmieście kino wielosalowe (8 sal, ponad 2100 miejsc). W kinie odbywał się Festiwal Polskich Filmów Fabularnych w Gdyni. W roku 2014 zmieniono nazwę obiektu na Centrum Kultury i Rozrywki Gdynia Waterfront. Miało to związek ze zmianą właściciela i okolicznymi inwestycjami. Centrum zakończyło działalność z końcem września 2018 roku. W tym miejscu ma powstać obiekt wielofunkcyjny który stanowić będzie całość z już istniejącymi budynkami: Sea Towers, budynkiem PKO BP i hotelem Marriot (Courtyard Gdynia Waterfront) .

Centrum Kultury i Rozrywki przy ul. Jerzego Waszyngtona 21.
    Ostatnie dni funkcjonowania Centrum Kultury i Rozrywki Gdynia ...