Kładka (1 Maja 81)

Kładka (Waryńskiego 4) (dawna)

Mostek Kowala

Mostek Młynarza

Kładka (1 Maja 83)

Kładki nad Jedlicą w Kowarach

Kładki nad Jedlicą w Kowarach - obiekt, w którym zgrupowane są wszystkie kowarskie kładki. Jak zauważyli uczestnicy projektu "Wenecja Karkonoszy" realizowanego przez Stowarzyszenie "Przyjazna Trójka" w partnerstwie z kowarską Szkołą Podstawową nr 3 oraz Nadleśnictwem "Śnieżka" w Kowarach znajduje się ponad 50 większych lub mniejszych przepraw wodnych, co jest ilością imponującą jak na taką niewielką miejscowość. Na potrzeby identyfikacji poszczególnych kładek na tym portalu w ich nazwach ujęto adresy ...
Kładki nad Jedlicą w Kowarach - obiekt, w którym zgrupowane są wszystkie kowarskie kładki. Jak zauważyli uczestnicy projektu "Wenecja Karkonoszy" realizowanego przez Stowarzyszenie "Przyjazna Trójka" w partnerstwie z kowarską Szkołą Podstawową nr 3 oraz Nadleśnictwem "Śnieżka" w Kowarach znajduje się ponad 50 większych lub mniejszych przepraw wodnych, co jest ilością imponującą jak na taką niewielką miejscowość. Na potrzeby identyfikacji poszczególnych kładek na tym portalu w ich nazwach ujęto adresy nieruchomości położone w pobliżu danej kładki.

Dawna ulica Friedrichstrasse, obecnie 1 Maja - po prawej stronie ...
    Kowary, lato 1984 r.