2018 - Noc Muzeów

Program Nocy Muzeów 2018 Z BLISKA w Muzeum Ziemi Kłodzkiej: godz. 19.00 Otwarcie wystawy KUPIONE I PODAROWANE. NABYTKI MUZEUM ZIEMI KŁODZKIEJ W KŁODZKU 2015-2017 (kurator: Lucyna Świst)

godz. 19.30 Warsztaty przygotowane przez wolontariuszy z Europejskiego Forum Młodzieży (prowadzenie: Salome Keshelashvili)

godz. 20.00 Prelekcja MOTYWY ZWIERZĘCE W KŁODZKIM DETALU ARCHITEKTONICZNYM (prowadzenie: Joanna Jakubowicz)

godz. 21.00 Koncert zespołu SOUND ME

godz. 22.22 Otwarcie wystawy SZKLANE (autorka: Malwina Karp)

Do obejrzenia: wystawa czasowa: ZWIERZYNIEC. RZEŹBA I ORNAMENTY ZOOMORFICZNE W ARCHITEKTURZE KŁODZKA

Wystawy stałe: Z DZIEJÓW KŁODZKA WSPÓŁCZESNE KŁODZKIE SZKŁO ARTYSTYCZNE NA TLE TRADYCJI SZKLARSTWA ZIEMI KŁODZKIEJ OCZY CZASU. ZEGARY MECHANICZNE POPULARNE NA ŚLĄSKU W XIX I I POL. XX WIEKU W ZBIORACH MUZEUM ZIEMI KŁODZKIEJ

Kłodzko - Noc Muzeów 2018 - koncert zespołu SOUND ME.