Centrum Praskie Koneser, ul. Ząbkowska, Warszawa
Festung: Nie do końca. Po pierwsze w międzywojniu był ogromny szacunek dla pracy. Po drugie znałem robotnika z Konesera, który opowiadał mi, że wypicie choćby kropli alkoholu było tam niemożliwe - wprawdzie spirytus płynął wokół hektolitrami, to wskutek bardzo hermetycznego procesu technologicznego dostęp do niego był wykluczony. <br>Polacy zaczęli pić na umór dopiero w okresie okupacji niemieckiej, co ...
Budowa Promenady Bobru, Jelenia Góra
antypuszka: To mam część fotek usunąć ?
ul. Wojska Polskiego, Biskupiec
Alistair: OK.
Wnętrza budynku  A  (przygotowania masy), Wałbrzych
Irokez: Poddasze szlamowni. Po lewej kwadratowe otwory to są zsypy do młynów.
Wnętrza fabryki, Wałbrzych
Irokez: Dekoratornia. Malowanie ręczne złotem, platyną i farbami. Te pracownice nie naklejały kalkomanii.
Irokez: Sortownia wyrobów dekorowanych przy piecu gazowym prostym do wypału dekoracji.

pavelo
pavelo

XII oficjalne walne zebranie członków stowarzyszenia Wratislaviae Amici

24 czerwca 2018 r., godz. 11.00, ul. Hubska 96-100, II piętro, sala 208.

Informujemy, że oficjalne XII Walne Zebranie członków stowarzyszenia „Wratislaviae Amici”, odbędzie się w dniu 24 czerwca 2018 roku w sali konferencyjnej przy ul. Hubskiej 96-100 we Wrocławiu,  II piętro, sala 208, wejście boczne - na lewo od wejścia głównego (Elektromechaniczna Spółdzielnia Inwalidów ELWAT) w godzinach od 11.00 do 14.00.

Jednym z najważniejszych punktów porządku obrad, będzie wybór nowych władz stowarzyszenia (m.in.: Zarząd, Komisja Rewizyjna).

Do uczestnictwa w zebraniu uprawnieni są wszyscy członkowie stowarzyszenia oraz zaproszeni goście (informacja zostanie przekazna drogą mejlową). W przypadku wszelkich pytań prosimy o kontakt: redakcja@dolny-slask.org.pl

/ / / / 12 /
jawc - Administrator | 2018-06-24 08:13:14
Niestety nie mogę być obecny, więc życzę wszystkim spokojnej i merytorycznej dyskusji i dobrych wyborów ☺
Ja też nie mogłem być, ale patrząc po ogłoszeniu wyborczym - jestem spokojny.